Skip to main content
Reistips

Op zoek naar Turkse badplaats? Kies Bodrum

By mrt 11, 2015mei 4th, 2016No Comments

Wanneer je een vakantie wilt gaan boekt naar Turkije, heb je ongelooflijk veel keuze. In dit prachtige land heb je bijna 8.000 kilometer aan kustlijn, meer dan 352 stranden met het FEE keurmerk, honderden schitterende badplaatsen en ontelbaar veel accommodaties. Turkije is een favoriet vakantieland bij toeristen van over de hele wereld, dit komt omdat het land de meeste historische bezienswaardigheden heeft ter wereld. Dat maakt Turkije een unieke vakantiebestemming, maar Turkije is om meer redenen uniek.


Keuze uit honderden badplaatsen, dus waar boek jij je Turkije vakantie naar toe

Het land maakt namelijk deel uit van zowel Europa als Azië, en het is niet alleen een zomerbestemming die beschikt over prachtige stranden aan de Egeïsche Zee, de Middellandse Zee of de Zwarte Zee, het is ook de thuisbasis van heel veel bergen, grote natuurlijke meren, prachtige geologische landschappen en een rijke cultuur. Turkije behoort niet voor niets tot één van de populairste vakantiebestemmingen en dat het hele jaar door. De Egeïsche Kust herbergt prachtige oude havenstadjes, maar ook populaire badplaatsen waar bijna het hele jaar door toeristen naar toe gaan voor een heerlijke Turkije vakantie. Bodrum is zo´n geweldige badplaats waar jong en oud een fantastische vakantie zullen beleven.

De populairste badplaats aan de Egeïsche Kust
Bodrum is een havenstad op het schiereiland met dezelfde naam. De havenstad heeft haar naam te danken aan de baai waaraan het ligt en het schiereiland. Bodrum ligt in de zuidwestelijke regio van Turkije aan de Egeïsche Kust. Kenmerkend voor Bodrum zijn de witgekalkte huizen die gebouwd zijn tegen de helling tot aan de moderne jachthaven van de stad. Bodrum is tevens de geboorteplaats van Herodotus, ook wel bekend als ‘de vader van de geschreven geschiedenis’. Vroeger had de stad een andere naam namelijk Halicarnassus, Bodrum is de Turkse benaming. Het is de eerste stad van Turkije die een enorme toeristenstroom heeft ontvangen.

Eigenlijk is de toeristenstroom van Turkije opgang gekomen door Bodrum. Vooral de Turkse jetset komt graag naar de havenstad om te genieten van zon, zee en strand. Heel veel Turken hebben in Bodrum een vakantiehuis. Niet alleen nationaal is Bodrum een populaire vakantiebestemming, ook internationaal wordt Bodrum gezien als het vakantieparadijs met de perfecte mix van zandstranden, afgelegen baaien, groene bossen, rotsachtige kliffen en all inclusive hotels.


Bodrum is de badplaats waar alles kan en niets moet. Het heeft een gezellig centrum en een sfeervolle boulevard waar toeristen de hele dag af en aan lopen. De gezelligheid in het centrum van de stad gaat door tot in de vroege uurtjes. Bodrum heeft een ontzettend bruisend nachtleven en dat maakt de badplaats tevens populair bij jongeren. Ervaar Bodrum zelf en boek een vakantie naar deze geweldige vakantiebestemming.

https://vimeo.com/50965794

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl