Skip to main content
Reistips

Málaga cultuurstad aan de Costa del Sol: Top 5 bezienswaardigheden

By mrt 31, 2014mei 4th, 2016No Comments

Het verhaal van Málaga begint in V vr Chr. toen ze de naam ‘Malaka’ door de Feniciërs. 2 eeuwen later werd de stad overgenomen door de Romeinen, die heel wat culturele sporen hebben achtergelaten zoals het ‘Teatro Romano’. In het jaar 570 werd de stad heroverd door de Moren waar de stad haar schoonheid, bezienswaardigheden en Arabische invloeden aan te danken heeft. Hier krijg je alvast wat tips mee om de schoonheid van de culturele hoofdstad van de Costa del Sol te ontdekken!

malaga

1. Alcazaba & Gibralfaro
Aan de voet van de berg Gibralfaro vind je het 11e eeuwse Arabisch pareltje Alcazaba. Al wandelend langs de hoge muren voel je de vrede en de rustige, ook dienden ze in andere tijden voor de oorlog. In het fort vind je een groot aandeel aan planten en fonteinen die zorgen voor de kleurrijke en frisse sfeer. Van bovenaf heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad en de kust van de historische stad Málaga. Op de website Magnifiek Malaga vind je meer informatie over bezienswaardigheden in Malaga.

2. De kathedraal van Málaga
Zonder twijfel, één van de indrukwekkendste en meest aantrekkelijke gebouwen van de stad. Het is duidelijk te zien dat ze er 200 jaar over gedaan hebben om de kathedraal te bouwen. De stijl en de uitstraling van de kathedraal ‘La Manquita’ is als liefde op het eerste gezicht door de 2 torens, de prachtige details en de enorme deur. Het interieur van het gebouw is een lust voor het oog dankzij de hartverwarmende Andalusische architectuur met haar goudkleurige afwerkingen en hemelhoge plafonds.

3. Muelle Uno

Wandelen of fietsen langs de haven van Málaga is een rijke ervaring dankzij de indrukwekkende boten en jachten en het uitzicht over de Middellandse zee. Muelle Uno heeft voor het eerst het licht gezien op het einde van november van 2011. ‘Muelle de la Farola’ is geheel omgetoverd tot een prachtige promenade met een breed scala aan winkels en gezellige restaurants. Vanaf de trendy terrasjes kan je genieten van het mooie uitzicht en van een typisch Andalusisch hapje en drankje. Ontdek ook zeker de schoonheid van Muelle Uno bij zonsondergang!

Malaga (1)2

4. Botanische tuin
Er is niets beters dan een natuurlijke omgeving vol bomen, planten en vogels. Geef je over aan de natuur en geniet van de prachtige natuur en rust. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan tropische en subtropische planten afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De botanische tuin ‘La Concepción’ ligt net buiten de stad en heeft een oppervlakte van 250.000 m². De enorme tuin is een mooi erfstuk van de familie Loring voor de stad Málaga. Wil je meer weten? Neem dan even een kijkje op hun website.

5. Mercado Central de los Atarazanas
De naam ‘Atarazanas’ betekent scheepswerf en is afkomstig uit de Moorse taal. Het gebouw werd gebouwd tussen 1876 en 1879 en werd zo genoemd omdat hier vroeger schepen werden hersteld. Aan de achterkant van de markt zie je boven de deur een prachtig glas in lood raam. ‘El Mercado Central’ is verdeeld in een groente- en fruithal, een vleeshal en een vishal. Een bezoekje brengen aan de markt is een must als je houdt van goedkope en verse producten!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl