Skip to main content
Reistips

Een weekendje Groningen? The things to do..

By dec 4, 2014mei 4th, 2016No Comments

Heb je al wel eens aan Groningen gedacht om een weekendje weg te gaan? Waarschijnlijk is deze stad niet de eerste stad die in je opkomt wanneer je een weekendje weg aan het plannen bent, maar de provincie Groningen heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en de stad Groningen heeft ontelbare leuke restaurantjes en barretjes. Sommige delen van de stad doen middeleeuws aan, terwijl een stukje verderop een hypermodern gebouw staat. De mooie architectuur wordt versterkt door al het groen in de stad. Groningen is een echte aanrader dus! In dit artikel worden een aantal ‘things to do’ beschreven voor een onvergetelijk weekend in Groningen.

3862179845_bea6e906c6_z

Martinitoren & Martinikerk

De Martinitoren is de echte blikvanger van de stad. Deze toren in Groningen is gebouwd in 1482 en vormt het hart van de stad. De toren hoort bij de Martinikerk en is met 96,8 meter de hoogste toren van Groningen. De toren is ook wel bekend als d’ Olle Grieze, in het Gronings betekent dit de oude grijze. Je kan de kerk tegen een kleine entreeprijs bezoeken en de toren kun je zelfs beklimmen. Dus ook voor de fanatiekelingen heeft deze kerk iets uitdagends te bieden.Eten, drinken en hotels
In de stad Groningen kun je lekker winkelen, maar ook heerlijk eten en borrelen. Een aantal tips voor leuke restaurantjes en café’s zijn:
● Eetcafé-restaurant Ugly Duck (Zwanestraat)
● Restaurant Humphrey’s (aan de Vismarkt)
● Restaurant, Mexicaan, Cantina Mexicana (aan de Vismarkt)
● Restaurant, Frans, Louix XV (Oude Kijk in ’t Jatstraat)
● Restaurant, Mexicaan, Four Roses (Oosterstraat)
● Restaurant, Japans, Imono (Gelkingestraat)
● Restaurant, Japans, Fuyi-tei (Poelestraat)
● Wok-restaurant, Ni Hao (Gedempte Zuiderdiep)
● Eetcafé ’t Zwarte Schaep (Schuitendiep)
● Borrelen : De Drie Uiltjes (Oude Ebbinge)
● Borrelen: Buckshots (Zuiderdiep)
● Een lekkere bak koffie tussendoor: Doppio (Brugstraat)
● Dinercafé Soestdijk/ De Groene Draeck-bar (Grote Kromme Elleboog)
● Stadscafé ’t Feithhuis (naast de Martinitoren)

Wanneer je op zoek bent naar iets specifieks is kun je via verschillende sites ervaringen van mensen lezen die eerder in de stad zijn geweest. Op deze manier kun je een restaurant uitkiezen wat bij jouw wensen past en waarvan je weet hoe het beoordeeld wordt.

Naast eten en drinken is het ook belangrijk om een leuk hotelletje of bed&breakfast te boeken in de stad. Er zijn tal van mogelijkheden, je zou zelfs gewoon richting Groningen kunnen rijden en ter plekke kunnen kijken voor een leuk hotelletje. Je auto kun je gemakkelijk parkeren in Groningen. Wil je toch liever van te voren een hotel boeken? Ga dan online op zoek naar een hotel wat bij jouw wensen en budget past.

vestingstadje
Wil jij je even terug in de tijd wanen? Bourtange is een vestigingsstadje wat vele activiteiten organiseert. Zo is er tijdens de kerstperiode een kerstmarkt en gedurende het jaar zijn er activiteiten als feestelijke openingen, kindermiddagen, molendagen en je kunt er terecht voor wandelingen. Er wordt genoeg georganiseerd dus. Verder beschikt het stadje over musea, verschillende horecagelegenheden, winkels en leuke evenementen. Als kers op de taart kun je er zelfs blijven slapen in een van de eeuwenoude vestinglogementen. Je slaapt in een bedstee en krijgt de sfeer van vroeger mee. Op zoek naar een stedentrip buiten Nederland? Bekijk de stedentrips op Reisvertrekpunt.nl.

Zeehondencrèche

Wanneer je een weekendje Groningen boekt is er voor de dierenliefhebber zeehondencrèche Pieterburen. In deze zeehondenopvang kun je een dagje meelopen en zien wat er allemaal komt kijken bij het opvangen van zeehonden. Soms kun je zelfs een kijkje achter de schermen nemen. Een bezoekje aan de opvang is leuk voor het hele gezin. De créche ligt op een half uurtje rijden van de stad.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl