Skip to main content
Reistips

De mooiste stranden van Europa

De mooiste stranden van Europa

Er zijn weinig mensen die het niet fantastisch vinden om aan het strand te zijn. Lekker zwemmen, watersporten en vervolgens tot rust komen op het strand. In Europa zijn tal van mooie stranden te vinden. Maar wat is nou de mooiste? Ben jij benieuwd wat de mooiste stranden van Europa zijn? Lees dan verder, want wij hebben de mooiste stranden van Europa voor je op een rijtje gezet. Vooral als je op zoek bent naar de beste vakantiedeals is het goed om te weten waar de mooiste stranden te vinden zijn!

Zlatni Rat in Kroatië

Zlatni Rat is Kroatisch voor Gouden Hoorn. Zlatni Rat is een landtong die dankzij de stroming van de zee steeds van vorm veranderd. Aan het strand vind je een bos met dennenbomen, waardoor je makkelijk de schaduw kunt opzoeken. Het strand zelf heeft een prachtige goudgele kleur en het water is helderblauw van kleur. Je kunt hier heerlijk zwemmen en zonnen, maar er worden ook veel watersportactiviteiten georganiseerd. Dat maakt dit strand zeer aantrekkelijk voor toeristen.

Kroatië

Çirali Beach in Turkije

Çirali Beach is een strand dat door zeeschildpadden gebruikt wordt om eieren te leggen. Wil je schildpadden zien, dan is Çirali Beach perfect. Op Çirali Beach kan het behoorlijk druk zijn, maar er is vaak ook een gedeelte met minder mensen. Aan het strand zijn veel leuke restaurants en barretjes te vinden. Çirali Beach is perfect voor iemand die tot rust wil komen, maar ook voor iemand die vooral op vakantie gaat om te kunnen feesten.

Praia de Marinha in Portugal

Praia de Marinha is een prachtig strand in Portugal. Het is een strand dat bedekt is met wit zand en vanaf het strand heb je uitzicht op indrukwekkende bergen. Ook de kleur van de zee hier is indrukwekkend. Vooral met zonsondergang vormt Praia de Marinha een adembenemend strand.

Navagio Beach in Griekenland

Navagio Beach, ook wel Shipwrech Beach genoemd, is een strand op Zakynthos. Het strand wordt omringd door hoge rotswanden en is enkel per boot bereikbaar. Het water heeft ook hier een prachtige kleur blauw. Een nadeel is dat Navagio Beach behoorlijk druk kan zijn. Het strand is dan ook vooral mooi om te zien. Je kunt er ook voor kiezen om het strand van een afstandje te bewonderen. Het is een stukje rijden, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht.

Elafonissi Beach in Griekenland

Nog een prachtig strand in Griekenland, ditmaal op Kreta, is Elafonissi Beach. Dit strand bevindt zich niet nabij de vele toeristische accommodaties. Daarom is het op dit strand ook een stuk rustiger dan op het drukke Navagio Beach. Natuurlijk zijn ook hier mensen te vinden, maar het is er niet snel storend druk. Omdat Elafonissi Beach niet zo toeristisch is, zijn er ook niet veel faciliteiten te vinden. Dat neemt niet weg dat het een prachtig strand is om te zien.

Kun jij niet wachten om een van deze stranden te bezoeken?

We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van dit artikel zin hebt gekregen om op vakantie te gaan. Sta jij te popelen om een van deze fantastische stranden te bezoeken? Bekijk dan eens de last minute vakanties bij VakantieDealz. Wanneer je last minute boekt, krijg je over het algemeen een flinke korting. Op welk van deze stranden lig jij binnenkort te genieten van je vrije tijd?

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl