Skip to main content
Reistips

De leukste najaarsreizen van 2020

Dromen over een mooie reis in het najaar mag uiteraard gewoon. Nu kan je al vooruitblikken op een aantal stedentrips of een heerlijke zonvakantie in het zuiden. Misschien dat je juist in het jaar 2020 eens kiest voor een georganiseerde reis naar een bestemming die echt bijzonder is. Hieronder staan een aantal najaarsreizen op een rijtje, waar je wellicht zelf niet zo snel aan had gedacht.

1. Stedentrip Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag ofwel ‘Praha’ is een bestemming die in het najaar extra de moeite waard is. De gouden stad met de prachtige binnenstad heeft zich dan ook in herfstkleuren getooid en de natuur lijkt een handje mee te willen helpen om de sfeer nog beter te maken. Natuurlijk heb je een aantal dagen nodig om een goede indruk te krijgen van Praag. De verkenning kan beginnen vanaf het Wenceslasplein en omvat bruggen en monumentale gebouwen. De gedenksteen van Jan Pallach is een herinnering aan de Praagse lente en de trieste afloop daarvan. Uiteraard is er ook veel vrolijkheid, bijvoorbeeld in één van de beroemde bierkelders.

2. Sauerland

Op slechts twee uur van de Nederlandse grens vind je een gebied dat meteen buitenlands aandoet met de groene heuvels en bergtoppen die tot wel 800 meter reiken. Het is een zeer langgerekt gebied vol met verrassende landschappen. Hier zie je een afwisseling van groene dalen, ruwe bergen en mooie natuur. De dorpjes zijn authentiek en gezellig. Een bijzonder vakantiegebied waarvoor je niet ver hoeft te reizen.

3. Hongarije

De herfst in Hongarije beleven is bijzonder. Natuurlijk is er Boedapest, zonder twijfel één van de mooiste steden in de Balkan. Je vindt hier zo’n 900 historische gebouwen en daaronder bevinden zich pareltjes die je absoluut niet mag missen. Volg de voetstappen van James Bond in het Vissersbastion als je naar het centrum loopt voor een lekker en heel bijzonder ijsje. In dit jaargetijde zijn de poesta’s prachtig als je een bezoek gaat brengen aan het grootste meer in het land dat ook wel de Hongaarse zee wordt genoemd: Balatonmeer.

4. Karinthië

Karinthië strekt zich zowel over Oostenrijk als Italië uit. Dit is het gebied van de ongenaakbare bergen en de kristalheldere meren. In de herfst tooien de bomen zich met een kleurenpracht die je gewoon een keer gezien moet hebben. Er zijn vele authentieke dorpjes waar folklore en kunst vanzelfsprekend zijn. In deze regio is Klagenfurt een prachtige middelgrote stad met een goed bewaard centrum.

5. Sicilië

Op en in de buurt van Sicilië is er meer dan genoeg te zien om een vakantie van minstens twee weken te vieren. Het grote eiland is door de straat van Messina gescheiden van het vasteland van Italië. De nog steeds werkende vulkaan Etna is verantwoordelijk voor de uitstekende kwaliteit landbouwgrond hier en voorziet daarmee al vele eeuwen in de behoeften van de eilandbewoners. Een bezoek aan het eiland is niet compleet zonder excursies naar Palermo, Napels, Capri en Pompei. Genieten aan de Amalfi kust mag beslist niet ontbreken in deze tijd van het jaar.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl