Skip to main content
Reistips

Stedentrip Berlijn de stad van cultuur: top 5 musea

By mrt 7, 2014mei 4th, 2016No Comments

Berlijn is dé culturele stad van Duitsland en kent genoeg interessante musea. Maar welke musea mag je echt niet overslaan tijdens een stedentrip in Berlijn? Hieronder een korte omschrijving van vijf musea, waar je uit kunt kiezen, variërend van oud tot modern.

Bezienswaardigeheden Berlijn

1. Pergamonmuseum. Dit museum is het drukst bezochte museum van Berlijn, met als pronkstuk het Pergamonaltaar. Het museum heeft verschillende ruimten met Assyrische, Babylonische en Perzische kunstwerken. Een echte aanrader dus!

2. Joods Museum. Het Joods Museum tentoonstelt foto’s en films van de verschrikkelijke gebeurtenissen die de joodse gemeenschap tijdens de WO2 heeft doorstaan. Volg een rondleiding en kom erachter wat zij zoal hebben meegemaakt.

3. Hamburger Bahnhof. Hamburger Bahnhof is een omgebouwd treinstation waar je hedendaagse kunst kunt bezichtigen. Je vindt er onder andere kunstwerken van Andy Warhol en Anselm Kiefer.

4. Altes Museum. Het Altes Museum is ontworpen door de architect Schinkel en is het oudste museum van de stad. In het museum vindt men oude kust en oudheid uit Griekse, Romeinse en Etruskische tijd. Als kunstliefhebber zul je hier zeker weten je ogen uitkijken!

5. Duits Historisch Museum. In het Duits Historisch Museum, gevestigd in het prachtige Zeughaus, kun je de geschiedenis van Berlijn in alle facetten zien: de eerste Germaanse volken die zich in Berlijn woonden, het Koninkrijk Pruisen, de oorlogen, de Berlijnse Muur en het afbreken ervan. Zeker een Must See wanneer je in Berlijn bent!

Huur een appartement in Berlijn en ontdek over welke musea deze stad nog meer beschikt!

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl