Skip to main content
Reistips

Top 100 stedentrips mét een strand!

Hou je van de zon, maar wil je tegelijkertijd ook wat cultuur opsnuiven? Een stedentrip in de zomer, hoe lekker is dat? Genieten van de zon, lekker eten op terrasjes en tegelijkertijd een mooie stad ontdekken. GoEuro heeft een top 100 steden met strand samengesteld en wij lichten de mooiste steden eruit.

De zomer is in volle aantocht en dat betekent waarschijnlijk dat je al een heerlijke vakantie hebt geboekt. Weet je nog niet helemaal zeker wat je wilt gaan doen? Of zit een lange vakantie er voor jou niet in? Dan kan een stedentrip wellicht iets voor jou zijn deze zomer. Van de 100 stedentrips met strand lichten wij er drie voor je uit. Lees hieronder de top 3 stedentrips met strand:

Nummer 1: stedentrip Alicante
Dit was misschien niet de stedentrip die je op nummer één had verwacht, maar Alicante heeft je ontzettend veel te bieden. Alicante ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia. Niet alleen is het een ideale plek om lekker te genieten op het strand, te watersporten of uit te gaan, nee de stad zelf is ook prachtig. Opvallend dat je Alicante niet vaak voorbij ziet komen bij de lijstjes met stedentrips. Bezoek het  kasteel van Santa Barbara, of ga lekker het centrum in. Als je door Casco Antiguo loopt kom je verschillende bezienswaardigheden tegen. Sfeervol, authentiek en met name gewoon genieten. Een laatste tip is om de stad Alicante van boven te bekijken. De Monte Benacantil is bijna 200 meter hoog en geeft je een schitterend uitzicht over de stad!

Video turismo Alicante Timelapse from Javier Guijarro on Vimeo.

Nummer 2: stedentrip Catania
Van Spanje gaan we naar een ander Europese stad, het Italiaanse Catania. Catania is de tweede stad van Sicilië en ligt aan de voet van de Etna. Deze historische stad is de thuishaven van veel theatermakers. De kathedraal in Catania heeft een magische uitstraling dus dat is een absolute aanrader! Daarnaast vind je er in de stad vele overblijfselen van de Romeinse tijd en is de stad rijk aan vele pleintje, kerken en kathedralen. Ook kun je er heel eten en uitgaan. Catania is gelegen aan de middellandse zee met hagelwitte stranden en mooi blauw water. Klinkt als een ideale zomerse stedentrip toch?

Sicily Catania & Siracusa from @terra_romana on Vimeo.

Nummer 3: stedentrip Palma de Mallorca
Palma de Mallorca ligt op het Eiland Mallorca en is de grootste stad. Het is een bruisende stad met vele smalle steegjes en heerlijke eettentjes. Palma de Mallorca wordt ook wel klein Barcelona genoemd. De stad ligt aan een lange strook zandstrand en het water kleurt prachtig blauw. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur. Bezoek Kathedraal la Seu, het Paleis van Almudaina en rust lekker uit in het Parc de la mar. Ook vind je in de stad nog een aantal Arabische invloeden terug. Leuk om de stad eens met paard en wagen te bezoeken.

Bekijk de volledige lijst:
Je vraagt je misschien af, waar zijn al die populaire steden gebleven? Barcelona valt net buiten de top drie en heeft een mooie vierde plaats. Daarnaast vind je steden als Palermo, het Kroatische Split en Marseille terug in de top 10. Benieuwd naar de volledige lijst? Bekijk de top 100 hier.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl