Skip to main content
Reistips

Top 5 bezienswaardigheden in Rome

By sep 19, 2013mei 4th, 2016No Comments

Rome is een absolute aanrader mocht je op zoek zijn naar je volgende stedentrip. Als toerist ren vaak van hot naar her om alles te kunnen bekijken. Zorg er dan ook voor dat je voldoende dagen gaat en van te voren plant wat je zou willen zien. Om toch zoveel mogelijk uit je spaarzame tijd te kunnen halen en tevens het maximale van de stad te kunnen zien, hebben wij van Reisvertrekpunt een aantal bezienswaardigheden in Rome geselecteerd die je gezien moet hebben, alvorens je de stad weer verlaat.

1. Colosseum
Het Flavisch Amfitheather, beter bekend als het Colosseum werd gebouwd door de zogenoemde Flavische keizers. Waarschijnlijk heb je het vast wel eens gezien op een ansichtkaart, maar als je Rome bezoekt mag dit absoluut niet op je lijstje ontbreken. Dit oude theater is het symbool van de stad dat stamt uit de negende eeuw. Het diende met name als een plek voor vermaak, en ook werden er gladiatorengevechten gehouden. De elliptische grondvlak met 188 bij 156 meter en al met al is het een immens gebouw.

colosseum

2. Musei Vaticani
In Vaticaanstad is eigenlijk dé hoofdstad van de Katholieke gemeenschap en hier vind je veel meer dan alleen de Sint-pieter en het plein. Naast deze twee grote toeristische trekpleisters is er nog veel meer te ontdekken in het Vaticaan. Een voorbeeld hiervan is de Sixtijnse kapel, waarbij Michelangelo de beroemde plafond schildering heeft gemaakt en de schilderingen van Rafaël Santi in de vertrekken van de paus. Wil je niet al te veel tijd verliezen tijdens je stedentrip, hou er dan rekening mee dat je lang in de rij moet staan om bepaalde toeristische attracties te kunnen betreden.

3. Panthéon
Het gebouw dat als tempel werd gebouwd stamt uit 125 jaar na Christus. Het Rooms Katholieke gebouw werd gebruikt als basiliek. Het gebouw is een absoluut meesterwerk en ligt aan het toeristische plein; Piazza della Rotonda. Opmerkelijk is dat de enige ingang van licht komt door één grote opening van het panthéon wat neer komt te midden van een klein in het gebouw. Opvallend is de grote betonnen koepel.

4. Testaccio
Deze wijk is voor de meeste toeristen geen bekend terrein. Deze buurt is een bezoek zeker waard, zeker voor kunstliefhebbers. Op het toppunt van het Romeinse rijk, lag hier de binnenhaven van Rome. Het is een rustige buurt, maar s’avonds is er voldoende te beleven. De vele kroegjes en leuke restaurant waar je verschillende culinaire hoogstandje voorgeschoteld krijgt.

5. Stadio Olimpico (voor de voetballiefhebbers)
Ben je een voetballiefhebber en ben je van plan Rome te gaan bezoeken, dan mag een bezoek aan het Oplympische stadion van Rome niet ontbreken. De thuishaven van voetbalclubs Lazio Roma en AS Roma is zeker een aanrader. In 1960 vonden hier de Olympische spelen plaats en dertig jaar later het WK voetbal. Daarna werd het stadion stevig onder handen genomen en werd de capaciteit uitgebouwd naar 72.700 zitplaatsen.

olimpico stadion

Overige bezienswaardigheden in Rome:
Rome biedt natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden dan de top 5 hierboven. Hieronder nog even een korte opsomming van overige bezienswaardigheiden in Rome
• Forum Romanum
• Trevi Fontein
• Nationaal Pastamuseum
• Via Appia Antica

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl