Skip to main content
Reistips

Nieuwe travel trend? Drones zijn hot!

By okt 29, 2014mei 4th, 2016No Comments

Drones zijn overal en dit is niet gek. Voor het eerst kun je goedkoop zelf filmopnames maken vanuit de lucht. Herinner jij jouw laatste vlucht nog? Misschien echoed het gekibbel van jouw partner of kinderen om de plek bij het raam nog ergens door je hoofd. Vliegen is bijzonder en het uitzicht tijdens het opstijgen en landen willen we voor geen goud missen! Nu kun je zelf naar grote hoogte met een drone, naar een plek die jij kiest, wanneer het jou uitkomt.

drone in actie

De wereld van boven
Wie graag naar de Tour de France kijkt, weet dat er een camera hangt onder één van de helicopters die de wielrenners volgt. Deze helicopter maakt close-ups van de bergtoppen en maakt mooie shots van de geiten die meerennen tijdens de tour. Deze beelden raken ons. Door vaker te vliegen raken we gewend aan een uitzicht van boven, het blijft ons echter wel verbazen deelt trespassingallowed.com in een post.Nu ligt het vermogen om een helicopter te huren voor de meeste van ons buiten onze mogelijkheden. Zeker als het gaat over hobbymatig filmen. Drones worden echt wel steeds betaalbaarder. De beeldkwaliteit is (nog) niet te vergelijken met die van professionele apparatuur, toch kun je er prachtige shots meemaken. Het enige nadeel: het gewicht van een drone welke je moet vervoeren naar een verre bestemming.

Parrot AR Drone
De eerste bekende drone was de Parrot AR Drone, welke in 2010 werd uitgebracht. Inmiddels is de eerste versie vernieuwd. De AR Drone 2.0. heeft een ingebouwde GPS. Deze GPS maakt het mogelijk dat je een locatie kiest op de kaart, de snelheid instelt en de drone hiernaartoe vliegt. Verander je de koers? Dan past de drone zijn route aan.
Het handige van deze drone is verder dat deze zowel naar je mobiele device kan streamen als je dat je hier opnames kunt opslaan. Verder komt deze drone automatisch terug vliegen. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je jouw nieuwste gadget verliest.
Voorbeeld van drone

Airdog drone
De nieuwste drone die in ontwikkeling is, is de Airdog. Deze helpt sporters bij het in beeld brengen van bijzondere stunts. Via Kickstarter heeft dit project geld opgehaald. Het bedrag voor de investering was al snel bereikt, door het grote aantal mensen dat deze uitvinding steunt. De airdog werkt samen met de GoPro. Ondanks dat er verschillende alternatieven op de markt zijn, blijft dit de populairste camera voor hobbyisten.

Het voordeel van de Airdog is dat deze je volgt bij het sporten. Ga je dus surfen, dan doe je een band om je pols, hiermee weet het apparaat waar je bent en zorgt het ervoor dat je altijd in beeld bent. Handig is ook dat je de Airdog kunt inklappen en dit apparaat dus gemakkelijk kunt meenemen op reis.

Bekijk hier onder een video:

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl