Skip to main content
Reistips

Nice de stad van Frankrijk: top 5 musea

By nov 22, 2013mei 4th, 2016No Comments

Frankrijk is een land met vele bezienswaardigheden en musea. De meeste kunstliefhebbers gaan voor het bezoeken van musea naar Parijs. Een plaats waar misschien minder vaak aan wordt gedacht voor het bezoeken van musea, is Nice. Vanwege de zachte winters en het aangename licht kwamen vele wereldberoemde kunstenaars, zoals Picasso en Matisse, naar Nice. Nice heeft dan ook genoeg prachtige musea. Hier een viertal musea waar je als kunstliefhebber tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Nice zeker weten je hart zult ophalen:

Nice

Musée Marc Chagall
De meesterschilder Marc Chagall (1887-1985) is zeer bekend aan de Franse Riviera. Marc Chagall had vanaf 1930 een bijzondere interesse in de verbeelding van verhalen uit de bijbel. Chagall kan gerekend worden tot de ware Uomo Universalis, want naast schilderijen heeft hij onder andere beeldhouwwerken, glas-in-loodramen en mozaïeken gemaakt. Deze kunstwerken zijn te beschouwen in het museum. Naast deze kunstwerken, zijn er vaak terugkerende tentoonstellingen van Joodse kunst.

Musée Matisse Nice
Hoewel in dit museum niet de grootste werken van Henri Matisse te zien zijn, is het toch interessant dit museum te bezoeken omdat je een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen die hij maakte. De minder bekende kunstwerken van toen hij begon tot aan zijn dood zijn er dan ook te beschouwen. Het museum is gevestigd in zijn voormalige woning, een prachtige okerrode villa uit 17de eeuw. Ook is hij hier begraven, zijn graf is te vinden achter het museum.

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporaine Nice
In dit museum vind je moderne en hedendaagse kunst. In het indrukwekkende gebouw kun je de grote, plaatselijke kunstenaars van Nice bewonderen, zoals Ben en Niki van Sainte Phalle. Maar ook kunstwerken van Andy Warhol en Picasso zijn er te vinden. Zeker een bezoekje waard dus!

Musée Beaux-Arts
Dit museum is gevestigd in prachtig 19de-eeuws landhuis in West-Nice en heeft een verzameling van vier eeuwen Europese kunst. Ook vind je hier werken van Monet, sculpturen van Rodin en keramiek van Picasso. Leuk om hier ook eens een bezoekje aan te brengen.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl