Skip to main content
Reistips

De drie plekken voor een heerlijk zomerse vakantie in Kroatië

Kroatië heeft in de laatste 10 jaar aan populariteit gewonnen. Niet alleen voor een zonnige zomervakantie, maar ook kampeerders vinden hun weg steeds vaker naar Kroatië. Op zoek naar een zonninge vakantie in Kroatië? Wij geven je de drie plekken waar je deze zomer naartoe moet.

Kroatië

Korte geschiedenis

Sinds 1991 is Kroatië uitgeroepen als een onafhankelijk land. Na jarenlang oorlog, begon de wederopbouw van het voormalig Joegoslavische gebied. Het land heeft zich in die jaren sterk ontwikkeld en is ook toegetreden tot de Europese unie. Je betaalt er echter nog steeds met Kuna’s, want de Euro heeft zijn toetrede (nog) niet gedaan. Kroatië is overwegend Rooms-Katholiek en dat zie je ook terug in de architectuur van de gebouwen. Kroatië heeft als land veel te bieden en is een ideaal vakantieland.

Adriatische kust is een lust

Als er een vakantie geboekt wordt naar Kroatië dan is het gebied rond de Adriatische kust zeer populair. Deze zee grenst zich aan Italië en wordt in de zomermaanden door veel Nederlanders en andere Europeanen bezocht. In deze blog gaan we ons daar ook op focussen, het schiereiland Istrië.

Rovinj in Kroatië

Ronvinj ligt op het schiereiland Istrië en is een toeristenoord waar veel mensen vakantie vieren. Het oude stadcentrum is gebouwd op een berg en de oude kerk kijkt over de stad uit. In Rovinj heb je een gezellig oud stadscentrum, met smalle straatjes en veel eetgelegenheden. Verder ligt de stad aan de zee met kraakhelder water en de temperaturen kunnen in de zomer flink oplopen. Enige nadeel is dat er nauwelijks zandstrand is en de zee is bedolven met grote rotsen.

Rovinj Kroatië

Poreč in Kroatië

Het leuke is dat de veel kustplaatsen in Kroatië veel van elkaar weghebben. Poreč is een klein havenstadje dat eveneens in Istrië ligt, niet ver van Rovinj. Poreč heeft een schitterende boulevard, prachtig historisch stadscentrum en een perfecte ligging aan zee. De regio is bijna 2000 jaar oud. De kathedraal werd in 600 na Christus gebouwd en is zeker de moeite waard als je even niet wilt zonnen. Verder kun je heerlijk eten aan de boulevard en kun je flink stappen als je daar zin in hebt.

Porec Kroatië

Medulin in Kroatië

Ook Medulin ligt in Istrië, het zuiden. Medulin is een klein authentiek stadje, waar je ook veel invloeden terugziet die je in Rovinj en Poreč ziet. Het voormalige vissersdorpje moet het nu met name van toerisme hebben. In Medulin kun je terecht voor een rustige of romantische vakantie, maar tegelijkertijd is er een hoop levendigheid in de zomermaanden. Medulin staat bekend om zijn zandstrand met kiezelstenen en rotsen. Het is ook mogelijk om een mooie boottocht te maken in Istrië waarbij je alle drie de stadjes kunt bezoeken.

medulin kroatië

Must see: Plitvicemeren

Welke vakantiebestemming je ook kiest. Een absolute must see tijdens je vakantie zijn de Plitvicemeren. Dit nationale park is in duizenden jaren ontstaan en je vind er vele dammen, flora en fauna, meren en rotsen met grotten. Het park is uniek in zijn soort. Het water is zo blauw dat het echt bijzondere beelden oplevert met het vele groen in het park.

Plivicemeren

Meer informatie

Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog? Of heb je op- of aanmerkingen op de blog? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl