Skip to main content
Reistips

5 geweldige plaatsen waar je zeker naar toe moet!

Er zijn te veel mooie plekken op aarde om ze allemaal op te noemen. Maar de volgende bestemmingen zijn zeker een bezoek waard en verdienen het om bovenaan je bucketlist te staan. Of je nu wilt relaxen, wilt ontsnappen aan het dagelijkse leven of cultuur wilt snuiven: er is voor ieder wat wils.

Chili

Het langste land ter wereld en daarom ook bekend om zijn landschappelijke diversiteit: Chili. Het is niet het eerste land waar mensen aan denken om te bezoeken. Het is zo groot dat de meeste mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Naast de natuurlijke schoonheid heeft Chili veel mooie steden die je niet mag missen als je gaat reizen naar Chili, dit uitgestrekte land. Iedereen kent de grote stad Santiago, maar Chili is meer dan alleen een drukke hoofdstad.

 

  1. India

Het lijdt geen twijfel dat India een bijzonder land is. Sommigen waarderen wat India speciaal maakt, anderen niet zo veel. India is het 7e grootste land ter wereld en is gezegend met zeer diverse geografische kenmerken. Woestijnvakanties, strandvakanties, eilandvakanties, bergen, oerwouden, weelderige vlaktes, safari’s, een vakantie naar de backwaters of een combinatie van dit alles is mogelijk wanneer je naar India reist.

 

  1. Brazilie

Brazilië is een van de grootste, mooiste en meest diverse landen ter wereld. Steden als Rio de Janeiro spreken zeker tot de verbeelding, maar Brazilië heeft nog veel meer interessante bezienswaardigheden en mooie plaatsen om te bezoeken. Van tropische stranden, bruisende steden en beroemde watervallen tot koloniale dorpen, de ongerepte Amazone en meer. Brazilië is een fascinerend, divers en relatief weinig bezocht land.

 

  1. Japan

Japan is een bijzondere bestemming. Het is aan de ene kant heel modern, aan de andere kant heel authentiek. Je valt van de ene verbazing in de andere en als je het land eenmaal voor jezelf hebt bezocht, blijven alle details voor altijd in je geheugen. Het is een land van bergen, supersnel en zeer goed georganiseerd transport, de waanzin en drukte van grote steden, de rust en de zen van het platteland. Geweldige warmwaterbronnen en prachtige landschappen in de wilde natuur.

 

  1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de meest diverse landen ter wereld. Steden van wereldformaat, adembenemende natuur, afwisselende landschappen en prachtige kustlijnen. Als je een keer naar Zuid-Afrika reist, wil je er zeker nog een keer heen. En dat moet ook wel, want dit land te groot en indrukwekkend is om alles in één keer te zien. Zuid-Afrika is zo divers, het is praktisch de hele wereld in één land als het om de natuur gaat.

 

  1. Europa

Europa bestaat uit 51 landen en elke echte enthousiaste reiziger zou ze allemaal op hun verlanglijstje moeten zetten. Pas als je zoveel van de wereld hebt gezien, besef je hoe bijzonder Europa is. Veel Europese landen hebben een lange geschiedenis en dit continent zit vol cultuur en geschiedenis. Om nog maar te zwijgen van de natuur. Veel Europese landen zijn vrij klein in vergelijking met de rest van de wereld, maar hebben elk hun eigen unieke identiteit.

 

Author Reisvertrekpunt.nl

More posts by Reisvertrekpunt.nl